Registrera din e-post för att få tillgång till materialet

  Ja tack, jag vill få relevant information från Prata Om Alkohol för att underlätta mitt arbete med skolans hälsofrämjande arbete.

  Integritetspolicy

  Cookietext

  Användarvillkor

  Webbinarier

  background

  Våra webbinarier

  VÅRT SENASTE WEBBINARIE

  Kunskapswebbinarium- Att skjuta upp ungas alkoholdebut med hjälp av resistensträning

  Under webbinariet presenteras riskgrupper, riskbeteenden och riskfaktorer bland ungdomar. Fred Nyberg beskriver även mekanismer och drivkrafter bakom beroende så som t ex grupptryck, belöningssystemet, personlighet, genetik, miljöfaktorer mm.

  För att unga ska kunna skjuta upp alkoholdebuten och/eller minimera riskerna kring alkohol är det viktigt att inte tabubelägga diskussioner om alkohol. De ska ges möjlighet att träna aktivt på motargument genom resistensträning. Fred Nyberg delar även med sig av den senaste forskningen i ämnet.

  TIDIGARE WEBBINARIER

  Tonårshjärnan och smart hälsofrämjande arbete i skolan

  Lär dig hur tonårshjärnan fungerar och skapa bättre förutsättningar för samtal och dialog och positiv förändring. Det inspelade webbinariet ger dig mer information och inspiration om ett metodmaterial om “tonårshjärnan”. Varför ett material om tonårshjärnan?

  Det svåra samtalet med unga

  Enligt Prata om Alkohols undersökningar vill unga prata om svåra saker men de behöver vuxnas hjälp att göra det. I det här webbinariet får du tips om vad vad du ska tänka på när du vill prata om ”det svåra samtalet med unga” om exemplevis alkohol, sex och hälsa.

  Modernt och effektivt hälsofrämjande arbete i skolan

  I detta webbinarium får du tips och inspiration om hur skolan kan genomföra ett modernt och effektivt förebyggande inom skolans arbete i klassrummet och via elevhälsan. Webbinariet avslutas med en öppen frågestund.

  Kunskapswebbinarium – Hur formar vi ANDTS-arbetet med unga

  Professor Fred Nyberg och elevhälsoexpert Anna Nygren delar med sig av sina kunskaper om vad forskningen säger inom det förebyggande arbete med unga och hur teorierna praktiskt kan tillämpas i skolan. Vad fungerar och vad borde vi satsa mer på?