Novelltävling för elever

Novelltävlingen kommer inte att genomföras 2019-2020, utan byts ut mot kampanjtävlingen som handlar om att motverka alkohol i trafiken. Läs mer om filmtävlingen och hur du kan integrera det arbetet i exempelvis ämnet svenska.

Prata Om Alkohols årliga novelltävling går ut på att elever individuellt skriver noveller på temat ungdom och alkohol, men priset går till hela klassen. Tävlingen som firade 10 år 2016 genomförs  i separata tävlingsklasser för högstadiet och gymnasiet. Förstapristagarna vinner 10 000 kronor vardera till sina klasskassor samt biobiljetter, andra- och tredjepristagarna vinner bokpaket och biobiljetter. Samtliga pristagares noveller publiceras i Prata Om Alkohols novellsamling. Novellsamlingen är kostnadsfri för skolor och har hittills beställts i över 33 000 exemplar. Här kan du beställa den senaste novellsamlingen.

I 2016 års tävling deltog elever från hela landet och sex elever från högstadiet respektive gymnasiet gick till final. Förutom fina priser blev alla finalister publicerade i Prata Om Alkohols senaste novellsamling, som är kostnadsfri för skolor att beställa och hitintills har beställts i 30 000 exemplar.