In: september 2021

excerpt:

Delta på Prata om Alkohols populära webbinarium där du får inspiration och praktiska tips för ett modernt och effektivt hälsofrämjande arbete i skolan.

Den 22 september 15:00-16:30 genomför Prata om Alkohol i samarbete med Elevhälsan detta kostnadsfria webbinarium. Webbinariet syftar till att ge tips och inspiration om hur skolan kan genomföra ett modernt och effektivt förebyggande inom skolans arbete i klassrummet och via elevhälsan. Webbinariet avslutas med en öppen frågestund.

Föreläsare
Prata om Alkohols expert Anna Nygren, har lång erfarenhet av förebyggande och hälsofrämjande arbete i skolan. Med en bakgrund som både gymnasie- och grundskollärare och med arbete inom både specialpedagogik och elevhälsa väcktes intresset för arbetet med elevernas livsstil.

Målgrupp
Webbinariet vänder sig till lärare, fritidspersonal, elevhälsoteam och skolledare.

LÄS MER OM WEBBINARIET >>

Delta på Prata om Alkohols populära webbinarium där du får inspiration och praktiska tips för ett…


ÅRETS FILMTÄVLING ÄR IGÅNG

excerpt:

Tävlingen handlar om att uppmärksamma problem med alkohol och droger i trafiken. Det är enkelt att vara med och det går att koppla arbetet till kursplaner i olika ämnen.

Förstapris är 10 000 kronor för högstadiet och 10 000 kronor för gymnasiet. Sista inlämning är den 21 november 2021.

Tävlingen är för elever i högstadiet och gymnasiet. De tävlar i två olika klasser. Eleverna ska skapa kampanjfilmer för att påverka andra att:

aldrig köra påverkade i trafiken!
vägra åka med en påverkad förare!
hindra andra från att köra påverkade!

Tävlingen vänder sig till elever i högstadiet och gymnasiet. Eleverna kan lämna in bidrag enskilt eller i grupp. Filmerna får vara max 60 sekunder långa – i övrigt är det bara fantasin som sätter gränser!

LÄS MER OM TÄVLINGEN >>

Tävlingen handlar om att uppmärksamma problem med alkohol och droger i trafiken. Det är enkelt att…